Vallëzim

Pikturohet gjithçka që ndodhë e në pikat e zbrazëta ku brusha nuk prek kurrë mbesin hijet e bardha të mbushuna me mundësi; Jo! Vetëm lëvizja e një dore nuk e then xhamin e realitetit pa lëvizë pak edhe eshnat e tjerë e me ta, pak, me lëviz edhe ti pastaj me u ndalë! Jo në…

Gurbuz Dogan Eksioglu

8 Mars!

Nuk ishin gjanat që i dija as organi n’mes kambve t’mija e as gjanat që kisha n’posedimin tim që m’banin ai që jam; E as gjanat që nuk i kisha. Ishin shenjat e vendosuna në WC-të publike. “M” në pasaportën time dhe “F” në tanden. Ishin shikimet, vështrimet, dora e plakur që prekte në trupin…

image by Kushtrim Thaqi

Bardhë

Prej akullit me nxjerrë kuptim–
kuptim…
e jashta kuptimit
ndoshta, me nxjerrë jetë.
Prej të njajtave gjana të thana
prej dikujt tjetër ma parë…
prej të njajtave gjana.

Ego

“Unë–
Unë ty të du!”
E thu me gjysmë zani, me shpresën
që nuk ke me u dëgju;
Me shpresën që rrjeta e realitetit
nuk prishet prej vibrimit të tingujve
që bien prej shpirtit tand;
Ti vazhdon me u shiku.